Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Gradina ZOO

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Gradina ZOO la data de 13.11.09 19:08

ghinea_adrian


Reclamatie:

Sesizare pentru primaria Hunedoara, judetul Hunedoara
Postata de: Oana
La data: 12 Noiembrie 2009
Tip: Reclamatie
Cod: 36655

Gradina zoologica arata jalnic

Buna ziua d-le primar,nu va suparati unde sunteti primar ca orasul nostru pare a nu avea un primar d-le.am fost acum cateva zile la gradina zoologica cu copilu si am vazut cu stupoare ca arata jalnic.pacat nici acolo nu mai poti sa-ti duci copilu ca arata deplorabil sa nu mai zic de parcurile orasului care colcaie de gunoaie.Avem cica zoo in oras (nu de animale ci de gunoaie)unde este? Nu mai spun ca nu este un panou publicitar in care sa se specifice ca avem asa ceva in oras.de ce nu se face un program de strangere de fonduri pt a face ca aceasta gradina zoologica sa fie un loc frumos pt copii.macar 10 lei de la toate firmele din oras daca sa-r strange si tot ar fi niste bani pt a demara infrumusetarea gradinii.nu cred ca 10 lei iar saraci pe cei care mai produc in orasu asta mai ales ca si ei au copii.faceti domnule ceva ca este deplorabil.ar fi atatea soluti,dar nimeni nu le gandeste sau nu vrea sa faca ceva.APROPO IMI DUC COPILU LA SCOALA NR 7 DIN ORASUL NOSTRU SI STUPOARE NU ESTE MARCATA NICIO TRECERE DE PIETONI ,NICI MACAR UN SEMN PT TRAVERSARE ,TINAND COND CA ESTE O STRADA FOARTE CIRCULATA.Ati marcat trecerile pe unde sunt semafoare dar unde este o scoala d-le nu trebuie, copilu cica trebuie invatat sa traverseze regulamentar, dar unde si cum d-le daca la noi se face doar de suprafata si doar pe ici colo.Oare nu aveti copii sa va ganditi ca ei sunt viitorul acestui oras si la tarii nu tu siguranta,nu tu parcuri ,nu tu zoo etc.


Puneti ce e scris mai sus fata in fata cu asta:

2 raport pe 2009 la data de 14.03.10 11:17

postasu


Grădina Zoologică Hunedoara îşi desfăşoară activitatea în municipiul Hunedoara, str. Pădurii şi are ca principal obiect de activate expunerea în aer liber a colecţiei de mamifere şi păsări sălbatice şi domestice. În acest scop deţine o suprafaţă de teren de 29.0000 de mp pe care sunt amplasate cuşti şi voliere cu o suprafaţa construită de peste 500 mp. suprafaţă care conform noilor norme europene nu mai corespunde. Datorită acestui fapt suntem nevoiţi să extindem suprafaţa amplasamentelor actuale şi să reducem numărul de exemplare la anumite specii pentru a ne încadra în normele în vigoare.
Ca urmare în anul 2009 s-au făcut lucrări de modernizare a serei din incinta Grădinii Zoologice care în prezent după amenajarea interioară va putea fi utilizată ca expoziţie de reptile şi păsări exotice. Un alt punct deosebit de important a fost semnarea convenţiei cu Ministerul Mediului în ceea ce priveşte proiectul de modernizare a Grădinii Zoologice, dar care datorită numeroaselor schimbări din minister încă nu s-a realizat. În urma studiului de fezabilitate efectuat s-a constatat că pentru finalizarea lucrărilor sunt necesari aproximativ 1.800.000 lei, din care partea guvernului ar fi de 1.335.294.59 lei restul revenind bugetului local.
În ceea ce priveşte cheltuielile pentru întreţinerea Grădinii Zoologice acestea au fost suportate în întregime de la bugetul local şi au fost în sumă de aproximativ 49.000 lei care reprezintă cheltuieli pentru hrana animalelor, materiale sanitare, medicamente şi dezinfectante.
O altă activitate a acestui serviciu îl reprezintă gestionarea animalelor fără stăpân. Datorita legii nr. 9 /2008 activitatea de eutanasiere a câinilor este interzisă motiv pentru care nu am putut deţine în adăpostul special amenajat decât un nr. de 40 de animale toate cu probleme de Comportament (agresivitate). Pentru îmbunătăţirea activităţii de ecarisaj propun construirea unui alt adăpost cu o capacitate de 100 animale care ar rezolva o parte din problemele create de animalele fără stăpân.
În cadrul Grădinii Zoologice s-au mai făcut lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi, a cuştilor, pregătirea furajelor pentru iarnă (fân), etc.

Deci nu s-au primit banii pentru modernizare de la guvern.

3 concept nou la data de 16.03.10 13:27

hunedorean


Acum catva ani s-a refacut gradina zoo din Timisoara dupa un concept nou, "mai mult spatiu", "mai aproape de animale", idee venita ca urmare a vizitei facute de primarie la Gradina Zoologica din Szeged. Arata intradevar ca o gradina, ca un parc in care te poti plimba, vedea animale, te poti odihni pe banci. Exista loc de joaca pentru copii, au fost aduse si animale mai comune cum sunt magarusii dar care pot fi incalecate de copii. E un loc linistit de relaxare. Inca o data, e un alt concept.

Kinder Zoo populat cu animale blande, pe care le pot hrani si mangaia. Tot pentru ei a fost amenajat un parc mini-safari.

Detalii si fotografii la: http://www.zootimisoara.ro/

4 Re: Gradina ZOO la data de 08.08.10 12:27

marcu


Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum