Forumul Hunedoara

non comercial


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Help-Portrait, 12 decembrie 2009

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Help-Portrait, 12 decembrie 2009 la data de 21.11.09 2:56

cami33


citat de pe o lista de discutii:

Vã scriu acest mesaj pentru a vã aduce la cunostinþã un eveniment fotografic umanitar internaþional denumit Help-Portrait, o idee a fotografului Jeremy Cowart si descris pe scurt în urmãtorul filmuleþConceptul în sine îi aparþine fotografului James Cowart si constã în urmãtoarele:
- pe data de 12 decembrie a.c, fotografi inimosi din întreaga lume vor face fotografii gratuite persoanelor care nu-si permit sã aibã un simplu portret. Mame singure, copii orfani, oameni fãrã adãpost, etc, într-un cuvânt persoane care nu au o simplã pozã si care poate cã nu-si vor permite o viaþã întreagã sã aibã una.
- se identificã persoanele nevoiase, se fac fotografiile, se tipãresc si se dau cadou. Simplu si mãreþ din punctul meu de vedere.
- proiectul în sine implicã o întreagã organizaþie localã: identificaþi si atrasi sponsori, atrasi colegi fotografi care vor sã ajute, crew auxiliar care poate ajuta la organizare, etc.
- reþineþi, nu este vorba despre dvs, despre portofoliul dvs personal, despre profitul vostru ci strict despre a face niºte persoane bãtute de soartã ºi mai puþin norocoase decât noi sã se simtã speciale, oferindu-le în Luna Cadourilor 2009 fotografia vieþii lor.

Mie personal proiectul mi s-a pãrut extrem de atrãgãtor, am aderat la grupul care organizeazã acest lucru la Galaþi (care este încã la început), se mai organizeazã la Bucureºti ºi la Tg.Mureº.

Cei care vor sã afle mai multe informaþii, vã rog vizitaþi http://help-portrait.com, existã chiar ºi o comunitate a evenimentului la http://community.help-portrait.com unde vã puteþi înregistra ºi crea un club local dacã doriþi sã vã implicaþi în viaþa oraºului în care trãiþi... Cei din Bucureºti, Galaþi ºi Tg.Mureº care vor sã ajute, pot sã adere la cluburile deja constituite.

Dupã cum am observat, prima obiecþie împotriva acestui proiect este urmãtoarea: ce sã facã aceºti oameni nevoiaºi cu o pozã când ei n-au ce mânca ºi n-au unde dormi? Este adevãrat, dar au existat cazuri de copilaºi bolnavi de cancer, ale cãror mame, la douã sãptãmâni dupã ce nefericitul micuþ a trecut în nefiinþã, atât au mai avut. O pozã cu acel copilaº în chip de îngeraº. Oare ar fi apreciat sãraca de ea mai mult un cârnat bine rumenit? Eu zic cã nu. Meritã? Eu zic cã da... Noi ASTA facem, asta le oferim...
Mulþi fotografi profesioniºti au obiectat, spunând cã ei nu promoveazã fotografia gratuitã. Nici eu nu fac asta, nu asta e ideea. Nu se încearcã promovarea fotografiei gratuite, ci oferirea de ceva foarte valoros unor oameni care n-au altfel altã ºansã de a obþine acel lucru poate toatã viaþa lor, de mâncat mai mãnâncã ei... Pânã la urmã, cum am mai zis, nu este vorba nicio secundã de noi, ce lumini bengoase avem, ce scule, cât de mari ºi dacã sunt Nikon sau Canon, cât de meseriaºi suntem. Nu. E vorba numai de EI. Nici mãcar nu trebuie strict fotografi profesioniºti, evenimentul se adreseazã tuturor purtãtorilor legali de aparat, de la începãtori pânã la cele mai înalte nivele de pro.

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum